Tarieven en vergoeding orthodontie

Voorafgaand aan een behandeling ontvangt u van ons een kostenbegroting. De tarieven voor orthodontie worden bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Deze worden jaarlijks aangepast.

Klik op de link om de tarieven voor 2024 in te zien of te downloaden: Tarieven orthodontie 2024

Naast de tarieven worden er materiaal- en techniekkosten in rekening gebracht voor beugels en andere orthodontische hulpmiddelen. Deze tarieven worden jaarlijks bepaald door het tandtechnisch laboratorium en de leveranciers. Wij berekenen deze kosten zonder opslag door aan de patiënt. Met andere woorden: de orthodontist mag geen winst maken op materiaal- en techniekkosten. Desgewenst kan de patiënt inzage krijgen in de (inkoop)factuur.

Om voor vergoeding voor orthodontie in aanmerking te komen, heeft u altijd een aanvullende verzekering nodig. Het is raadzaam om vooraf na te gaan bij uw zorgverzekeraar of en hoe orthodontie vergoed wordt. Voor informatie over vergoedingen voor orthodontie kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie.

Netpoint Factoring

Wij zijn in onze praktijk liever met patiënten bezig dan met financiële administratie, daarom hebben wij onze financiële administratie overgedragen aan de specialist op dit terrein, namelijk Netpoint Factoring BV.

Netpoint stuurt op ons verzoek de declaraties rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringspolis ontvangt u een declaratie voor het (rest)bedrag. Zo lang de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar, ontvangt u geen declaratie.

Indien wij met u afspreken dat de declaratie per e-mail gaat dan ontvangt u per e-mail een melding dat er een nieuwe (rest)declaratie klaar staat. Via deze melding kunt u direct via iDeal betalen of via een link inloggen in uw eigen omgeving in www.uwdeclaraties.nl. Hier vindt u een overzicht van uw declaraties, kunt u declaraties downloaden en kunt u reageren bij eventuele vragen.

Klik hier voor de betalingsvoorwaarden van Netpoint Factoring BV.

Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot uw facturen kunt u terecht op een speciale website www.uwdeclaraties.nl.

Ook kunt u bij vragen telefonisch contact opnemen met Netpoint tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 via 0416-541509 (lokaal tarief).

Voor inhoudelijke vragen over de behandeling kunt u ons bellen tijdens de openingstijden van onze praktijk.